Exchange Server Standard Edition

exchange logo_2.thumbnail.jpg
SKU: LVS-40628
Admin Fee: €82.00
SolutionDonor PartnerLanguageMediaPlatformTitle GroupMicrosoft Product Category
Description: 

Exchange Server е софтуер за управление на имейли и лични данни, който работи на Windows Server. Той осигурява среда за сътрудничество за безопасни съобщения в и извън дадена организация. Standard Edition е предназначен за малки до средни организации и е органичен до 5 бази данни за пощенски кутии.

Това дарение предоставя един сървър лиценз за Standard Edition. По-големите организации трябва да се насочат към Exchange Server Enterprise Edition. За допълнителна информация относно Exchange Server и изискванията за лицензиране на сървър и клиенти вижте Ръководството за Exchange Server издания и лицензиране.

 

 

Кои версии на този софтуер са налични?

Можете да изберете да изтеглите актуалната или предишната версия на този софтуер.Можете да видите коя версия е актуалната на следната страница - https://www.techsoup.org/current-versions-of-microsoft-products. В допълнение можете да изтеглите софтуера на всеки език, който е на разположение.

 

Ползи за организациите

Ако имате опит в мрежово администриране, можете да използвате Exchange Server с цел:

• Намаляване на разходите чрез консолидиране на комуникационните услуги

• По-малко време, отделено за поддържане настройките на сървъра.

 

Основни характеристики

• Опростено управление: Единна, уеб-базирана конзола за управление опростява локалните, онлайн и хибридните разгръщания на Exchange.

• Унифицирани съобщения: Потребителите могат да получават имейли, гласова поща и факсове чрез една пощенска кутия, която може да бъде достъпна отвсякъде, включително от мобилни и уеб клиенти.

• Защита на входящата поща: Интегрираните антивирусни, антиспам и анти-фишинг технологии спират най-новите заплахи.

• Възстановяване на база данни: Администраторите могат да конфигурират групи за достъп до бази данни от до 16 пощенски кутии за автоматично възстановяване след откази на ниво база данни.

 

Получаване на продукта

Инсталирането на този продукт изисква от вас да изтеглите софтуера от Центъра за обемно лицензиране на Microsoft (ЦОЛМ) и да въведете лиценз код. Можете да изтеглите всяка налична версия или език за вашия продукт.

Лицензният ключ ви позволява да инсталирате продукта на толкова компютри, за колкото сте получили лицензи. Това количество е посочено в имейла, който получавате от TechSoup, след като заявите този продукт.

Очаквайте две електронни съобщения:

1.     Когато заявката ви за дарение бъде одобрена, TechSoup ще изпрати съобщение по ел. поща на адреса на вашата организация. Това съобщение ще потвърди броя на лицензите, заявени от вас, и ще даде информация за това, как да използвате ЦОЛМ след като Microsoft приеме лицензионното споразумение с вас. Уверете се, че електронният адрес, фигуриращ с акаунта на организацията в платформата на TechSoup България, е актуален.

2.     Microsoft ще ви изпрати ел. съобщение, приветстващо вашата организация в ЦОЛМ. Този имейл ще потвърди, че Microsoft е приел лицензионното ви споразумение. След като получите имейла, ще можете да следвате стъпките в първия имейл, който сте получили от TechSoup, за да получите вашето дарение чрез ЦОЛМ.

 

Как да свалите продукта

В това ръководство можете да се запознаете с необходимите стъпки за получаване на продукти на Microsoft, поръчани от вас чрез TechSoup.

Осигуровка на софтуера

Съгласно Програмата за осигуровка на софтуера, имате право да инсталирате всяка нова версия на продуктите, включени в споразумението, в рамките на предвидения там времеви срок.

 

 

 

Requirements: 

Изисквания:

Хардуер:
•    X64-архитектурен компютър с Intel процесор, който поддържа технологията Intel Extended Memory 64 (Intel EM64T) или AMD процесор, който поддържа платформата AMD64; Процесорите IA64 от семейство Intel Itanium не се поддържат
•    8 GB или повече оперативна памет на сървър, ако е инсталиран в режим "Пощенска кутия" или комбинирани режими "Пощенска кутия" и "Клиентски достъп"; 4 GB, ако е инсталиран само в режим "Клиентски достъп"
•    Твърд диск:
o    30 GB свободно място на твърдия диск, където инсталирате Exchange Server
o    200 MB свободно място на системното устройство
o    Допълнително 500 MB свободно място на твърдия диск, където се съхранява базата данни за опашката от съобщения
o    Допълнително 500 MB свободно място за език, ако инсталирате езикови пакети за Unified Messaging извън тези, включени в инсталирането по подразбиране
o    Дискови дялове, форматирани за файловата система NTFS, а не за файлова система FAT
•    Дисплей 1024 x 768 пиксела (или повече)

Софтуер:

• Инсталирането на Exchange Server на сървър в режим Windows Server Core не се поддържа.

• Поддържани операционни системи за роли на сървъра на пощенска кутия и клиентски достъп:

o Windows Server 2008 R2 Standard, Enterprise, Datacenter с SP1

o Windows Server 2012 Standard, Enterprise

• За инсталиране на инструменти за управление на Exchange Server:

o Windows 7 с SP1 (само 64-битов)

o Windows 8 (само на 64-битов)
o    Windows Server 2008 R2 Standard, Enterprise, Datacenter с SP1
o    Windows Server 2012 Standard, Datacenter
•    Поддържани клиенти:
o    Outlook 2013
o    Outlook 2010 с SP1 и Cumulative Update от април 2012
o    Outlook 2007 с SP3 и Cumulative Update от юли 2012
o    Entourage 2008 за Mac, Web Services Edition
o    Outlook за Mac 2011

Действителните изисквания зависят от конфигурацията на системата и от инсталираните приложения и функции. За повече информация вижте Изискванията на системата Exchange 2013 на Microsoft.