Кампания: Актуализиране на правилата и допустимите организации за получаване на дарение от Майкрософт

Заглавие: Добрата новина! Актуализиране на Дарителската програма на Майкрософт за софтуер


Трудно е да повярваме, колко далеч стигнахме от времето, когато стартирахме даряването на софтуер от Майкрософт. Техсуп Глобал започна да дарява софтуер за значими неправителствени организации в Съединените Щати. Повече от 10 години по-късно, даренията на софтуер от Майкрософт са основата на програмата на Техсуп Глобал. И това е добре! От началото на програмата през 1998 година, Макрософт дариха софтуер на стойност US$3,9 милиарда щатски долара за 40,000 неправителствени организации в 100 страни по света.

Ние, от Партньорската програма за НПО, искаме да благодарим на Майкрософт за техния дългогодишен принос в подкрепата на неправителствения сектор по света чрез даренията на софтуер и се радваме на възможността заедно с тях да обявим някои важни актуализации в тяхната дарителска програма за софтуер. Тези промени ще направят по-лесен процеса за неправителствените организации и обществените библиотеки да получат като дарение продукти на Майкософт, от които имат нужда и когато се нуждаят от тях.

Започвайки от днес, 26 юли 2011 година, организациите имат повече свобода по отношение на това, кога могат да направят заявка за получаване на софтуер на Майкрософт като дарение, а също и в избора на предоставяните продукти. А за да направим програмата по лесна за използване, ние въвеждаме функцията Център за дарения от Майкрософт, където допустимите организации лесно могат да проследят своите заявки за продукти на Майкрософт, да видят стойността на получените към момента дарения и др.


Какви са ползите за Вашата организация от актуализирането на дарителската програма


●    Заявявате каквото се нуждаете и когато се нуждаете: Oрганизациите могат да правят заявки за получаване на нужните им продукти от Майкрософт като дарение не само веднъж годишно. Също вече няма изискването за минимално количество от 5 продукта и организацията може да заяви само един лиценз, ако това е всичко, от което се нуждае.
●    Получавате по-цялостни решения: Сега организациите могат да правят заявки за получаване на продукти като дарение от 10 вместо от 6 различни Фамилии продукти на Майкрософт в рамките на всеки двугодишен период и по този начин получават по-цялостни решения в подкрепа на своята мисия. В допълнение,  с помощта на автентичната операционна система Windows на Майкрософт (Get Genuine Windows)  организациите могат да гарантират, че техните компютри работят с автентични версии на операционните системи на Майкрософт. (Повече за Get Genuine можете да научите тук).
●    Лесно виждате детайлите свързани с даренията от Майкрософт: За да помогне на организациите да управляват своите дарения от Майкрософт, Техсуп създаде Център за дарения от Майкрософт (достъпен в раздел Моите заявки, намиращ се до раздел Моята сметка), където неправителствените организации могат да получат всички важни детайли на едно място. Организациите могат лесно да проследяват какви дарения са получили до момента, какви количества могат да заявят, кога започва техния нов период, а също и да намерят информация за различни ресурси на Майкрософт за неправителствения сектор. 
●    Стартира нов период за заявки за дарения от Майкрософт: Ако Вашата организация вече участва в Програмата на Техсуп за дарения на софтуер от Майкрософт, Вашия 2-годишен период за заявки е възобновен!  Вашият нов 2-годишен период ще започне, когато направите първата заявка след 26 юли 2011 година и ще бъде възобновяван на всеки две години.  Всички заявки преди 26 юли 2011 година няма да се вземат под внимание и няма да променят новите количества софтуерни продукти от Майкрософт, които можете да заявите.  


За повече информация относно актуализациите на Дарителската програма на Майкрософт и как те ще повлияят на Вашата организация, посетете Преглед на дарителската програма на Майкрософт. Ще се радваме съвместно с Майкрософт да Ви помогнем да разберете актуализациите и какви са ползите за Вашата организация и общност.


Помогнете ни да даряваме повече: Разкажете!
Много организации са се възползвали от дарения софтуер от Майкрософт, но има още много други, които се нуждаят! Помогнете ни да ги информираме. Вижте това  видеo (на английски) за ефекта от даренията на софтуер от Майкрософт и го споделете в своите социални мрежи. Също можете да посетите  @msftcitizenship в Туитър (на английски) или да ги намерите във Фейсбук.