Кои сме ние

Какво е ТехСуп България
 
 
 
 
 
 
 
ТехСуп България е единствената платформа у нас за технологични дарения за НПО, читалища и обществени библиотеки. Платформата е ориентирана изцяло към неправителствените организации и нуждата им от технологична подкрепа за тяхната важна за обществото работа.
 
 
 
 
 
 
ТехСуп България подкрепя гражданските организации като инвестира в административния им капацитет, като по този начин се повишава качеството на работата им и се улесняват комуникациите им.
 
Най-важната полза от платформата е възможността организациите да намалят разходите си за технологични продукти и да инвестират спестените средства в работа за постигане на мисията им.
 
 
 
   
 
Предлагани продукти
 
Платформата предоставя продукти на следните компании, лидери на технологичния пазар: MicrosoftAdobeAutodesk, SemantecDesktopSemantecEnterprise,TableauBitdefenderCleverReachVerits. От 2016 г. чрез платформата дарява и първата българска компания дарител - Суперхостинг. Предвижда се броят на компаниите, които даряват продуктите си чрез платформата да се увеличава.
ТехСуп България сътрудничи и на Google  в програмата им за организации в обществена полза, като валидира кандидатстващите организации за програмите:AdGrants, YouTube for Nonprofits и Google Apps.
 
 

Кои сме ние

ТехСуп България стартира през 2009 г. в резултат на партньорството между базираната в Сан Франциско организация ТехСуп и Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ).

Екипът на Фондация "Работилница за граждански инициативи" има близо 20 годишен опит в предоставянето на услуги за развитие на капацитета на гражданските организации. Управлявайки ТехСуп България, ФРГИ продължава да развива знанията и уменията на представители на сектора, и технологично.

Какво още

ТехСуп Булгария подкрепя гражданските организации у нас и чрез реализирането на редица образователни събития.

Едно от тях е традиционният Ден на неправителствените организации - "Технологии за добро каузи", който се организира в партньорство с Microsoft България. Близо 1000 граждански организации са повишили своя технологичен капацитет в резултат от различните издания на събитието.

През април 2017 г. стартира и поредица от надграждащи обучителни уебинари по различни теми, засягащи работата на неправителствените организации.